Friday, May 06, 2011

Saya nak macam Hana Tajima.

Dua hari duduk-duduk, bersenang lenang di rumah cukup membuatkan aku letih. Letih sebab banyak sangat tidur kot. Oksigen tak cukup sampai ke otak. Penat ke hulur ke hilir, aku muhasabah diri. Cewah.Muhasabah dan muhasabah dan terus bermuhasabah, akhirnya aku temui. Patutlah ada satu macam rasa kelompongan dalam hidup hari-hariku.Ya, baru aku sedar yang aku dah lama tak shopping barang sendiri! Rasanya sejak disahkan hamil hampir 9 bulan yang lalu. Ohmaigod!
Lalu, Wardrobe pasang siapku digeledah. Oh, sesak dada rasa macam tidak percaya. Sangatlah keluar-dari-masa semua baju-baju himpunan yang aku ada. Belum diambil kira himpunan sepatu. Tiada apa yang boleh dibanggakan. Semuanya memang betul-betul melencong dari selera dan trend semasa.


Maka, dengan niat yang suci bahawa aku nak berdandan cantik-cantik hanya untuk suami, sehari suntuk aku duduk depan laptop merah ini. Mencari dan mencari laman sesawang yang mengetengahkan fesyen-fesyen muslimah terkini. Juga, kedai online yang menjual macam-macam jenis top, seluar dan skirt. Itu belum masuk lagi scarf dan pashmina! Kasut lagi! Oh! Oh! Oh! (3 kali Oh okey.)

Sekadar ingin berkongsi. Juga untuk diri sendiri. Sebagai tempat rujukan. Manalah tahu, lepas beranak kang, aku 'ter'hilang ingatan. Nauzubillah, mintak dijauhkan.

1) http://www.najjah.com. Top dia sangat cantik-cantik. Selalunya susah nak carik top yang trendy dan dalam masa yang sama menutup aurat. Scarf pun cantik sangat-sangat. Tapi satu, harga dia pun cantik juga. Online sudah, tinggal nak ajak Hayrel serbu kedai dia je lepas beranak. Lambatnya, tak sabar!

2) Nak order satu scarf sutera kat http://ami.sptnkswthrt.com/p/shop-sptnkswthrt.html. hehe.

3) Nak pelbagai gaya bertudung. Selain setia dengan Ariani, saya juga try nak jadik Hana Tajima. hehe. Pashmina cantik-cantik dan murah-murah di http://www.scarfsweethoney.com/. Cubalah!

Er. Selebihnya, nanti lah ya. Kasut dan sepatu tak sempat nak carik lagi. Rasanya tang yang ini, kena pergi ke kedai offline, baru puas hati.


Tengoklah, lepas beranak kang habis satu Pavi, KLCC, Sunway Pyramid dan juga Midvalley aku nak jelajahi. Nak shopping sakan sekarang, tak terbawak badan. Hanya mampu secara maya. Tapi, kena dapat badan macam Hana Tajima dulu, barulah cun. Cuma takut-takut nanti, belanjawan tak dilulus encik suami!

No comments:

Post a Comment